Wednesday, May 30, 2012

ΦΩΤΙΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Ο Aang ξυπνά και βλέπει πώς βρίσκεται σε καράβι του έθνους της Φωτιάς. Αρχικά νομίζει ότι είναι αιχμάλωτος και προσπαθεί να φύγει όμως του εξηγούν οι φίλοι του πήραν το καράβι του έθνους της φωτιάς για κάλυψη. Η Ταμάρα του λέει ότι έχει ωραία μαλλιά και ο Aang ρωτά για πόσο καιρό ήταν αναίσθητος και του απαντά πώς για μερικές εβδομάδες. Ο Σόκα του λέει πώς όλοι τον νομίζουν νεκρό και αυτό είναι καλό γιατί την ημέρα του μαύρου ήλιου δεν θα περιμένουν τον Aang. Ο Aang φεύγει από το καράβι για να αντιμετωπίσει τον άρχοντα της Φωτιάς αφού πιστεύει ότι είναι όλα δικιά του ευθύνη. Τελικά όμως τον βρίσκουν οι φίλοι του λιπόθυμο στην ακτή.
     Την ίδια στιγμή ο Ζούκο και η Αζούλα επιστρέφουν στο έθνος της Φωτιάς όπου τους υποδέχονται ως ήρωες. Ο Ζούκο ανησυχεί γιατί θα δει το πατέρα του μετά από 3 χρόνια. Η Αζούλα λέει στο πατέρα της πως ο Ζούκο σκότωσε τον Αβατάρ και όταν ο Ζούκο βλέπει το πατέρα του εκείνος του λέει ότι είναι πολύ περήφανος που ο γιος του σκότωσε τον Αβατάρ.

Monday, May 28, 2012

AVATAR ΒΙΒΛΙΟ 3 ΦΩΤΙΑ

Δείτε αυτό το υπέροχο ελληνικό βίντεο που μας προετοιμάζει για το τρίτο βιβλίο, αυτό της Φωτιάς:

Thursday, May 24, 2012

ΓΗ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ: ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Αφού ο Aang μαθαίνει για την αιχμαλώτισαν την Ταμάρα βρίσκει τον Σόκα και γυρίζουν στη πόλη. Στον δρόμο βρίσκουν την Τοφ και μαζί πηγαίνουν στην πόλη. Ο Ζούκο και ο Άιροχ μαθαίνουν πώς θέλει ο Βασιλιάς της Γης να του σερβίρουν τσάι, αλλά στη πραγματικότητα είναι παγίδα της Αζούλας. Η Αζούλα φυλακίζει τον Ζούκο και ο Άιροχ ψάχνει τον Aang για να του ζητήσει βοήθεια. Ο Aang και ο Άιροχ πηγαίνουν στην αρχαία πόλη και βρίσκουν την Ταμάρα και τον Ζούκο, ενώ ο Σόκα και η Τοφ φυλακίζονται όμως χάρης στην Τοφ που ξέρει μεταλοδάμασμα ξεφεύγουν. Στην αρχαία πόλη η όπου βρίσκεται αρκετά κάτω από την γη, διεξάγεται μεγάλη μάχη. Ο Ζούκο προδώνει τον Άιροχ και βοηθά την Αζούλα να νικήσει την Ταμάρα, ενώ η Αζούλα χτυπάει με κεραυνό τον Aang όταν αυτός βρίσκεται στην κατάσταση του Άβαταρ. Ο Άιροχ συνεχίζει να αντιστέκεται και βοηθά την Ταμάρα να ξεφύγει μαζί με τον Aang. Η Ταμάρα βάζει στην πληγή του Aang νερό από την Όαση των Πνευμάτων και καταφέρνει να κρατήσει τον Aang ζωντανό. Αυτό είναι το τέλος του βιβλίου της Γης.

Friday, May 18, 2012

ΓΗ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ: Ο ΓΚΟΥΡΟΥ


Ο Aang βρίσκει το γράμμα που του άφησε ο γκουρού Πατίκ ένας μοναχός που ζει στον Ανατολικό Ναό του Ανέμου. Ο Aang και ο Σόκα φεύγουν από τη πόλη, ο Σόκα πάει στον πατέρα του ενώ ο Aang στον γκουρού όμως ενώ φεύγουν εμφανίζονται η Αζούλα και οι φίλες της μεταμφιεσμένες σε Πολεμιστές του Κιόσι. Ο βασιλιάς και η Ταμάρα τις φιλοξενούν στο παλάτι χωρίς να το καταλάβουν. Ο γκουρού Πατίκ μαθαίνει στον Aang να ανοίγει και τα 7 τσάκρας όμως στο τέλος όπου ο Aang πρέπει να πάρει την κοσμική ενέργεια βλέπει σε όραμα του πώς η Ταμάρα κινδυνεύει και φεύγει για να βρει τον Σόκα να γυρίσουν στην πόλη. Παρά τις προσπάθειες του γκουρού Πατίκ ο Aang φεύγει. Η Τοφ αιχμαλωτίζεται από τους πρώην δασκάλους της αλλά σπάει την μεταλλική φυλακή της καθώς μαθαίνει μεταλλοδάμασμα και καταφέρνει να ξεφύγει. Η Ταμάρα μαθαίνει πως ο Ζούκο και ο Άιροχ βρίσκονται στη πόλη, αλλά καταλαβαίνει ότι οι Πολεμιστές της Κιόσι ήταν η Αζούλα και οι φίλες της και αυτές τη φυλακίζουν.

Wednesday, May 16, 2012

ΤΑΙ ΛΙ

Η Τάι Λι μπορεί να μπλοκάρει το τσι και να κάνει πολλά ακροβατικά αφού άλλωστε ήταν στο τσίρκο μέχρι η Αζούλα να την πάρει στην ομάδα της. Στο τέλος της σειράς μπαίνει στις πολεμίστριες του Κιόσι αφού είχαν συναντηθεί στη φυλακή.

Monday, May 14, 2012

ΜΕΗ

Η Μέη είναι αριστοτέχνης στο πέταγμα μαχαιριών και άλλων αιχμηρών αντικειμένων. Είναι από πλούσια οικογένεια και έμενε στο Ομάσου μέχρι να έρθει η Αζούλα για να την πάρει στην ομάδα της.

Friday, May 11, 2012

ΓΗ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ


Ο Aang και οι φίλοι του θέλουν να δουν τον βασιλιά, όμως ο Λόνγκ Φενκ προσπαθεί να τους εμποδίσει γιατί ξέρει πώς ο βασιλιάς μπορεί να τους πιστέψει για τον πόλεμο με τους φωτοδαμαστές αλλά και για τις συνωμοσίες που έκανε πίσω από την πλάτη του όμως δεν τα καταφέρνει. Ο Aang και οι φίλοι του δείχνουν στον βασιλιά το τρυπάνι των φωτοδαμαστών που με το οποίο προσπάθησαν να διαλύσουν το τείχος και ο βασιλιάς τους πιστεύει και φυλακίζει τον Λόνγκ Φένκ. 
   Ο Ζούκο αρρωσταίνει και βλέπει πολλούς εφιάλτες.

Wednesday, May 9, 2012

Ο ΛΑΧΑΝΑΣ

Αυτός είναι ένας πωλητής λάχανων όπου κάθε φορά που συναντάει τον Aang και τους φίλους του καταστέφονται τα λάχανα του. Έχει εμφανιστεί στα ακόλουθα επεισόδια: 
                           Ο βασιλιάς του Ομάσου
                           Ο πάπυρος νεροδαμάσματος
                           Οι ιστορίες της Μπαν Σινγκ Σε
                           Το πέρασμά του φιδιού
                          (αναφέρεται στο επεισόδιο οι ηθοποιοί του νησιού)

Monday, May 7, 2012

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Η ΑΒΑΤΑΡ ΓΙΑΝΓΚΣΕΝ  

Η Άβαταρ ΓιάνγκΣεν ήταν η Άβαταρ πριν τον Κούρουκ και είναι από τους νομάδες του Αέρα.

Saturday, May 5, 2012

AVATAR ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το ανεμόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι όπου παίζετε αποκλειστικά από ανεμοδαμαστές, πάνω σε χοντρές ξύλινες κολόνες με μία μπάλα.


Το πάι σο είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζετε κι από τα τέσσερα έθνη.

Thursday, May 3, 2012

ΓΗ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΒΔΟΜΟ: Η ΛΙΜΝΗ ΛΑΟΓΚΑΙ

Ενώ ο Aang και οι φίλοι του ψάχνουν τον Άπα συναντούν τον Τζετ. Αρχικά η Ταμάρα δεν τον πιστεύει, αλλά τότε η Τοφ η οποία μπορεί να καταλάβει αν ο άνθρωπος λέει αλήθεια ή ψέματα χάρις το γεωδάμασμα καταλαβαίνει πως λέει αλήθεια. Ο Τζετ τους λέει ότι ξέρει πού είναι ο Άπα και συμφωνούν στο να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Τζετ τους οδηγεί σε μια υπόγεια στοά κάτω  από τη λίμνη Λαογκάι όμως τον Άπα δεν το βρίσκουν εκεί διότι ο Ζούκο τον έχει ελευθερώσει νωρίτερα. Ο Λόνγκ Φένκ με τους Ντάι Λι τους επιτίθεται και ο Τζετ σκοτώνετε στη μάχη αλλά τότε εμφανίζεται ο Άπα και ρίχνει τους Ντάι Λι και τον Λόνγκ Φένκ μέσα στη λίμνη.

Tuesday, May 1, 2012

AVATAR ΟΠΛΑ

Το ανεμόπτερο μπορεί να το χειριστεί κάθε ανεμοδαμαστής και να να πετάξει με αυτό αν είναι ανοιχτό ή να αποκρούσει επιθέσει αν είναι κλειστό.
 Το μπούμερανγκ είναι το πρώτο όπλο του Σόκα και φτιάχτηκε στη νότια φυλή του Νερού.

Το ξίφος αυτό το έφτιαξε ο Σόκα από μετεωρίτη και είναι το μοναδικό στον κόσμο που φτιάχτηκε από τέτοιο υλικό.